Banden Plan Europa toont vernieuwde busbanden op BusVision

bandenplaneuropaBanden Plan Europa produceert een breed scala aan vernieuwde busbanden. Voor kleine vloten tot aan landelijke busmaatschappijen. Dit gebeurt in twee Nederlandse fabrieken en één fabriek in België. Busmaatschappijen kiezen steeds vaker voor het vernieuwen van eigen busbanden. Zowel uit duurzaam oogpunt als uit financieel oogpunt. Door continue ontwikkelingen blijven kwaliteit en betrouwbaarheid optimaal. Dit resulteert in meer kilometers, lagere kosten en een duurzaam gebruik van uw busbanden.

Wist u dat banden tot één van de grootste afvalstromen van de wereld behoren? Een serieus maatschappelijk probleem. Banden Plan Europa is onderdeel van de Nederlandse Kargro Groep. De Kargro Groep bestaat uit verschillende bandenondernemingen die met elkaar samenwerken en gezamenlijk de verantwoordelijkheid nemen voor de ontwikkeling van een circulair bandenleven.

Busbanden

Zo is de organisatie verantwoordelijk voor de wereldwijde in- en verkoop van versleten vrachtwagen- en busbanden. Inkopers bezoeken bandenspecialisten in geheel Europa om banden te keuren. Deze banden worden centraal opgeslagen en gesorteerd in Montfoort, wat leidt tot de grootste karkassenvoorraad van Nederland. Deze voorraad dient tevens voor een ruime aanvoer van karkassen voor de vernieuwingsfabrieken van Banden Plan Europa. Banden Plan Europa draagt zorg voor het bandenvernieuwingsproces van de ingezamelde karkassen en beschikt over 3 fabrieken welke zowel koud- als warm vernieuwde banden kunnen produceren.

De afgekeurde banden rollen bij Rumal in Limburg een recyclingproces in, resulterend in granulaten, poeders en sinds kort zelfs tot gedevulkaniseerd rubber dat een duurzame vervanger is voor het schaarse natuurrubber. Deze grondstoffen dienen samen voor tal van industriële toepassingen, zoals de productie van frictiematerialen, sportvelden, automatten, banden, schoenen en asfalt. Dus bij de Kargro Groep geldt: “afval van banden bestaat niet”.

Banden Plan Europa zal tijdens BusVision 2016 een tal van nieuwe duurzame vernieuwde banden tonen. Daarbij leggen wij zij u graag uit wat de laatste ontwikkelingen zijn op het gebied van duurzame banden en hoe deze ontwikkelingen kunnen worden toegepast in uw bandenbeleid!

morenews

OV Innovatieprijs: Slim algoritme van Lynxx voorspelt en voorkomt storingen

Iedereen maakt het weleens mee. Onderweg naar het station zien dat je trein op het laatste moment uitvalt door een wisselstoring. In de toekomst zou dit een stuk minder voorkomen, als het aan data-science bedrijf Lynxx ligt. Met slimme zelflerende algoritmes kunnen heel veel storingen voorspeld worden. Dit bespaart niet alleen veel ongemak voor de reiziger, maar… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Flexibel OV boeken in 9292-app met HaltetaxiRRReis

De flexibilisering van het openbaar vervoer neemt de komende jaren toe. Dunne provinciale lijnen zullen minder vaak rijden of helemaal verdwijnen. Precies op die ontwikkeling speelt Qarin in met de innovatie HaltetaxiRRReis, die in opdracht van de provincie Gelderland is ontwikkeld. Met deze vernieuwing is Qarin samen met 9292 genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt… Lees verder ›

OV Innovatieprijs: Zeeland Voordeel is het eerste abonnement dat meedenkt met de reiziger

Veel OV-abonnementen stammen nog uit de tijd van de strippenkaart. Volledig achterhaald, volgens Paul Engelbert van Transdev. Zeeland Voordeel is een abonnementsvorm die automatisch korting doorberekent op basis van het reisgedrag. Deze innovatie is genomineerd voor de OV Innovatieprijs die wordt uitgereikt op de OV Expo ’22 op 6 oktober in Houten. Bekijk de andere genomineerden en… Lees verder ›